Tørret koldrøget blæretang

Den tørrede koldrøgede tang har en kraftig og delikat smag af umami og røg. Den er en lille smagsbombe med et hav af anvendelsesmuligheder.

Den fungerer bedst sammen med fedtstoffer og olier, da det frigiver nuancerne i smagen og er med til at balancere den. Det bedste resultat opnås ved at knuse den og blande den i smør eller mayonnaise. Den kan også bruges i en hollandaisesauce, hvor den giver saucen lidt ekstra modspil til den fede smag.

Det særlige ved den koldrøgede og tørrede tang er, at den kan bevare sin sprødhed i olier. Derfor er den særdeles velegnet som topping i grøntsagssupper, hvor den, udover den lækre røgede umami-smag, også bidrager som sprødt element. På samme måde kan den bruges som topping på kartoffler, asparges, avocado og mange andre grøntsager. Ja, kun fantasien sætter grænser for denne lille smagsbombe.

Severingsforslag

Knus tangen i en morter eller kværn. Du bestemmer selv, om du vil knuse den til fint pulver eller eksperimentere med et lidt grovere pulver.

Tangsmør: bland den knuste tang i blødt smør. Smag dig frem. Når du har opnået den ønskede smag, sættes tangsmøren på køl, til du skal bruge den.

Tang-mayonnaise: Lav en hjemmerørt mayonnaise og smag til med den knuste tang, citronsaft og dijonsennep.

NB: Vildhøstet tang. Kan indeholde spor af fisk og skaldyr.

Opbevaring: tørt og ikke i direkte sollys

Emballage: Skylles og sorteres som glas og metal