Om Havsmag

 

Innovation og bæredygtighed – lokalt på langeland

Blæretang ved Langelands kyst
Høst af tang ved Langelands kyst

Bag om Havsmag

Bag havsmag står…

Jeg hedder Jens Helt, og har etableret Havsmag. Bæredygtighed har altid fascineret mig. Oprindeligt er jeg uddannet murer, og har også i det fag nørdet i hvordan man kunne gøre byggeri mere bæredygtigt.

Jeg både fisker og dykker så livet ved havet er naturligt for mig, og derfor kom tankerne om noget bæredygtigt også her. Det blev starten på udviklingen af produkter med tang.

Det skal smage godt!

Jeg har passion for mad, og det, sammen med drivkraften for at bruge de eksisterende ressourcer der omgiver os blev starten på virksomheden. Jeg drives af at lave nye og spændende produkter og retter som smager godt. Mit mål er at du ikke må føle at du går på kompromis med smagen for at leve bæredygtigt. Derfor ligger der også et stort udviklingsarbejde i at arbejde med sammensætningen af nye produkter og smagsvarianter.

Jeg vil løbende lægge opskrifter ind her på siden, i takt med at produkterne kommer i handlen.

Bæredygtig høst

Når tangen høstes, høstes kun det yderste af planten. Det betyder at den har de bedste betingelser for hurtigt at genetablere sig, således at jeg ikke ødelægger naturen.

Af erfaring har jeg fundet at der er ca. 2 måneder om året hvor tanghøsten er bedst, for da smager tangen bedst. Derfor får områderne god tid til at få ro og planterne til at vokse inden der igen høstes det næste år.

Det er dansk

Tangen høstes langs kysterne i det sydfynske øhav. Jeg går op i et lokalt produkt, og derfor er alle produkter produceret i Danmark ligesom jeg stræber mod at de andre ingredienser der indgår i produkterne også er danske i det omfang det er muligt.