Opskrift på sej i tangpesto med sennepssauce
til 4 personer
Du skal bruge:
- 4 dåser sej i tangpesto fra Havsmag ApS
- 16 aspargeskartofler
Tilbehør: salat, rødbeder hakket i tern, 4 hårdkogte æg i tern, 50 g. kapers, 100 g. sprødstegte bacontern, 1 citron.
Sennepssovs
- 50 g smør
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 1 løg
- 1/2 økologisk bouillon
- terning
- Salt og peber.
- 5 dl. mælk
Fremgangsmåde
Start med at skylle og rens kartoflerne. Sæt dem over i en gryde dækket med
vand. Tilsæt salt. Skyl og rens grøntsagerne.
Sovs: Skræl og hak løg i tynde skiver. Kom 20 gram smør i en gryde, når smørret er varmt
tilsættes løg. Løg svitses til de er bløde. Tilsæt mel. Pisk massen sammen til den er fast.
Tilsæt lidt mælk ad gangen og rør klumperne ud. Tilsæt mælk og pisk lidt ad gangen. Tilsæt
mælk til du har en god fast sovs. Udblød bouillonterningen i en lille kop med 1 dl. varmt
vand og tilsæt sovsen. Kog den godt igennem i ca 5 min. Smag til med sennep, salt og
peber. Det kan enten være fiskesennep eller anden sennep, men foretrækker fiskesennep
til denne ret. Sovsen må ikke koge efter sennep er tilsat!
Tilbehør: Bacontern: steg fedtet af baconternene ved jævn varme. Når de er gyldne og
sprøde tages de af og lægges på et stykke køkkenrulle.. kog 4 æg til de er hårdkogte. Køl
dem ned. Pil æggene og skær dem i tern. Salaten skylles og skæres.
Kom de lukkede dåser, med sej i tangpesto, i en gryde med 1 liter kogende vand. Lad dem
koge i 5 min. Fisk de varme dåser op af gryden og læg dem i et viskestykke. Læg et klæde
eller papir hen over dem, når de åbnes. PAS PÅ. Der er overtryk i dåserne, når de er varme.
Tag en gaffel og viskestykke. Åben dåsen med gaflen, så du ikke får brændt fingrene.
Husk, at lægge klædet hen over dåsen, når du åbner den, så det ikke sprøjter. Åben en lille
sprække i dåsen. Hæld væden fra dåsen op i sovsen og rør. Tag hele låget af og de er klar til
servering.
Velbekomme.
Med venlig hilsen
Jens Helt, Havsmag ApS