Opskrift på sej i tangpesto med peberrodssovs og råstegte grøntsager
til 4 personer:
Du skal bruge:
- 4 dåser sej i tangpesto fra Havsmag ApS
- 16 aspargeskartofler
Til de råstegte grøntsager
- 6 gulerødder
- 2 rødløg
- 3 pære
- 4 jordskokker
- 20 gram olie
- 20 gram smør
Peberrodssovs:
- 50 g. smør
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 2 løg
- 1 økologisk bouillon
- terning
- revet peberrod
- mælk
tilbehør: salat,
kryddersmør, groft brød,
og citron.
Fremgangsmåde
Start med at skyl og rens kartoflerne. Sæt dem over i en gryde dækket med vand. tilsæt salt.
Grøntsager: Skyl og rens grøntsagerne. Skær dem ud i både. kom 20 gram olie og 20 gram
på en varm pande. Begynd at svits løg og gulerødder for medium varme. efter 10 min.
tilsættes jordskokker og pære. svits i 5 min og skru ned for varmen.
Sovs: skræl og hak løget i tynde skiver. kom smør i en gryde. når smørret er varmt tilsættes
løg. Løgene svitses til de er bløde. tilsæt mel. Pisk massen sammen til den er fast. Tilsæt lidt
mælk ad gangen og rør klumperne ud. tilsæt mælk og pisk lidt ad gangen. tilsæt mælk til du
har en god fast sovs. Udblød bouillonterningen i en lille kom med 1 dl. varmt vand og
tilsættes sovsen. Riv peberrod fint og tilsæt peberrod sovsen. Smag den til så den passer til
din smag. Lad sovsen koge godt igennem og skru ned for varmen.
Anret med salat, kryddersmør og brød og gør klar til servering.
Kom de hele lukkede dåser med sej i tangpesto, i en gryde med 1 l. kogende varm vand.
Lad dem koge i 5 min. Fisk de varme dåser op af gryden og læg dem i et viskestykke. Læg et
klæde eller papir hen over dem når de åbnes. PAS PÅ. Der er overtryk i dåserne når de er
varme. Tag en gaffel og viskestykke. Åben dåsen med gaflen så du ikke får brændt
fingrene. Husk at lægge klæde hen over dåsen, når du åbner den, så der ikke sprøjter
væde ud. åben en lille sprække i dåsen. Hæld væden fra dåsen op i sovsen og rør i sovsen.
Tag hele låget af og de er klar til servering. Server eventuelt dåsen på en varm skifferplade
så de holder varmen i længere tid