Ingredienser
Tangen: Hvis du høster tangen selv, så sørg for at tagen befinder sig i rent havvand. Hvis tangen befinder sig i rent havvand er den sikker at spise, og du høster blot spidserne af tangen med en kniv eller saks. Hvis du selv høster tangen, så skyld den af inden brug. Alternativt kan du købe tørret tang og placere det i vand et par timer før du skal bruge den. Vandet kan efterfølgende bruges som fond i supper! (vær opmærksom på at vildt høstet tang kan indeholde spor af skalddyr)
Hak tangen fint med en kniv.
Du skal bruge ca. 1dl.
Andre ingredienser:
1dl. solsikkekerner
1dl. hvedemel
ca. 25gr. gær
Vand efter behov.
Fremgangsmåde
Bland gæren i lidt vand, så det opløses.
Bland de andre ingredienser i vandet. Dejen skal være sammenhængende.
Ælt dejen smidig og rul den ud på et stykke bagepapir. Dejen skal være så tynd som mulig. Rids dejen i den størrelse du ønsker de knækbrød.
Dæk dejen med et viskestykke og lad den hæve i ca. 30min.
Tænd ovnen på 125 grader.
Inden du sætter dejen i ovnen, kan du eventuelt drysse med groft salt.
Bag knækbrødet i ca. 45-60min. Knækbrødet er færdigt når brødet er helt tørt og sprødt og solsikkerne er gyldne.
Serveringsforslag
Server som tapas med Sej i Tangpesto og rødbedekompot. Eller laks med radisser og kabers, samt en lækker dressing. Knækbrøddet er også lækkert som en lille crunchy snack for sig selv.